снимки Фейсбук/Регата Кор Кароли Ветроходецът Павлин Надворни се отправя на околосветски

...
снимки Фейсбук/Регата Кор Кароли Ветроходецът Павлин Надворни се отправя на околосветски
Коментари Харесай

Ветроходецът Павлин Надворни тръгва от Варна за околосветската регата „Global Solo Challenge“

снимки Фейсбук/Регата Кор Кароли 

Ветроходецът Павлин Надворни се насочва на околосветски ветроходен маратон за самотни мореплаватели „ Global Solo Challenge “ с яхтата Еsspreso martini/ Еспресо Мартини/. Той е единственият представител на България в влиятелното съревнование. Надворни отплава от Варна на празника на града - 15-ти август,  а в самото съревнование ще се включи на 21-ви октомври от Ла Коруня, Испания, където ще бъде и финалът. Това стана ясно през днешния ден по време на среща с кмета Иван Портних, оповестиха от община Варна.

Регатата „ Global Solo Challenge “ е предопределена за  едночленни екипажи с яхти серийно произвеждане по класическия околосветски маршрут, включващ трите огромни носове - Добра Надежда в Африка, Лийуин - Австралия и Хорн - Южна Америка. Участниците в надпреварата започват по друго време в интервала 26 август – 9 декември според от коефициента си по хендикапните системи.  Главното платно на яхтата на Надворни към този момент е брандирано с герба на Община Варна.

" Благодаря на всички за поддръжката! Това е моя фантазия, към която ходя от дете, откогато се занимавам с ветроходство ", изясни Надворни. Той уточни, че прави специфични тренировки за менажиране за ръководство на съня, приготвя специфични храни. С яхтата си чака да премине към 26 000 благи, като за съпоставяне дистанцията  Варна - Сочи е към 500 благи в посока.

Ветроходецът счита, че преходът ще продължи сред 135 и 150 дни. По негови данни, за присъединяване в надпреварата са постъпили към 60 поръчки, само че все още се чака да започват едвам 21 яхти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР